Blog

2015-04-24

Cum sa intretin detectorul

Pentru a fi siguri că detectorul funcționează, LED-ul verde trebuie să fie aprins. Se recomandă să verificați cel puțin o dată pe lună funcționarea detectorului, apăsând câteva secunde butonul TEST/RESET.

Pentru o bună funcționare, detectorul trebuie curățat o dată la șase luni. Curățați  detectorul cu aspiratorul ușor și cu grijă. Nu atingeți aparatul cu duza aspiratorului. Folosiți peria moale de la aspirator și decuplați detectorul de la sursa de curent electric înainte de a-l aspira.

Ștergeți manual folosind o lavetă umedă sau prosoape de hârtie. Uscați cu o lavetă curată.

NU PULVERIZAȚI SUBSTANȚE DE CURÃȚAT SAU CEARÃ direct pe suprafața frontală.
Aceasta ar putea duce la deteriorarea senzorului, ar putea porni alarma sau ar putea duce la funcționarea defectuoasă a detectorului.

Instruiți copiii să nu atingă, să nu scoată din priză și să nu împiedice în nici un fel funcționarea detectorului.

Nu folosiți niciodată detergenți sau solvenți pentru a curăța detectorul. Substanțele chimice pot deteriora permanent sau pot contamina temporar senzorul.

Evitați pulverizarea parfumurilor, fixativului pentru păr, a vopselelor sau aerosolilor în apropierea detectorului.

Nu vopsiți detectorul. Vopseaua va bloca orificiile și va împiedica buna funcționare a senzorului.

NOTĂ: Dacă doriți să băițuiți sau să curățați podelele de lemn sau mobila, să zugrăviți, să aplicați tapet sau să folosiți aerosoli sau adezivi într-o acțiune de auto-gospodărire sau pentru un hobby, înainte de a începe, mutați aparatul într-un loc îndepărtat pentru a preveni posibila deteriorare sau contaminare a senzorului.

Vă prezentăm o listă cu substanțe care, în cantități mari, pot afecta senzorul și pot provoca o alarmă falsă: metan, etilenă, etanol, alcool, izopropanol, benzen, toluen, acetat etilic, hidrogen, sulfură de hidrogen, bioxid de sulf.

De asemenea, majoritatea spray-urilor cu aerosoli, a produselor pe bază de alcool, a vopselelor, a diluanților, solvenților, adezivilor, spray-urilor pentru păr, substanțelor după bărbierit, parfumurilor, gazelor de eșapament (pornire la rece) precum și unii agenți de curățare.

Intrebari frecvente

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *