Tot povestim de perioadă de garanție, de durată de viață, și vrem să ne asigurăm că toată lumea înțelege diferența dintre ele. Mai mult ca sigur știți ce este o perioadă de garanție. Aceasta garantează că pentru o perioadă, în cazul nostru 2 ani (24 de luni), aparatul va funcționa fără niciun fel de probleme, iar dacă, totuși, există defecțiuni, acestea vor fi rezolvate fără costuri suplimentare.

În schimb, durata de viață se referă la perioada în care producătorii consideră că este sigur să folosești un aparat. În cazul detectoarelor Primatech, durata de viață contează foarte mult, pentru că fiecare persoană trebuie să știe că este în siguranță. Durata de viață la detectoare este determinată, în principal de durata de viață a senzorului și este o măsură de precauție care poate garanta siguranța persoanelor care îl folosesc.

Astfel, detectoarele Primatech au durate de viață diferite, în funcție de gazul pe care îl detectează. Așadar, pentru un detector de gaz metan, vom avea 5 ani durată de viață, iar în cazul detectoarelor de monoxid de carbon, 7 ani.

Bineînțeles, veți întreba: „La detectoarele duale (de gaz metan și monoxid de carbon) care este durata de viață?”. Răspunsul este simplu. Acestea conținând câte un senzor de gaz metan și un senzor de monoxid de carbon, aceasta va fi dată de cel cu durata de viață mai scurtă. Nu putem risca siguranța la gaz metan doar pentru că senzorul de monoxid de carbon încă mai poate funcționa.

Cu toate acestea, mai sunt și alte aspecte care determină durata de viață a unui detector. De aceea, pentru detectoarele PREVENT 2000M certificate la standardul BS EN 50194-1:2009, PREVENT[m] și PREVENT[d], durata de viață este de 10 ani, cu condiția înlocuirii senzorului la 5 ani de la punerea în funcțiune. (Atenție, această înlocuire se poate realiza doar în fabrică. Ea nu poate fi realizată de către altcineva.) În schimb, durata de viață rămâne de 5 ani la toate detectoarele necertificate și la detectoarele PREVENT 2000M certificate la standardul BS EN 50194:2000. La detectoarele PREVENT 2000C și PREVENT[c] fiind de 7 ani.

Așadar, toate detectoarele Primatech instalate până în anul aprilie 2011 ar fi trebuit să fie deja înlocuite!

Aceste aspecte sunt foarte clar menționate în manualul de utilizare al fiecărui detector, iar verificarea periodică făcută la maximum 2 ani de companiile autorizate ANRE include și acest punct. Iar noi vă atenționăm din nou, ca să nu uitați și să aveți mereu în vedere importanța acestui aspect. Totul este gândit pentru siguranța dumneavoastră.

Shares