Blog

2016-05-13

Ce înseamnă „durata de viață” la un aparat?

Tot povestim de perioadă de garanție, de durată de viață, și vrem să ne asigurăm că toată lumea înțelege diferența dintre ele. Mai mult ca sigur știți ce este o perioadă de garanție. Aceasta garantează că pentru o perioadă, în cazul nostru 2 ani (24 de luni), aparatul va funcționa fără niciun fel de probleme, iar dacă, totuși, există defecțiuni, acestea vor fi rezolvate fără costuri suplimentare.

În schimb, durata de viață se referă la perioada în care producătorii consideră că este sigur să folosești un aparat. În cazul detectoarelor Primatech, durata de viață contează foarte mult, pentru că fiecare persoană trebuie să știe că este în siguranță. Durata de viață la detectoare este determinată, în principal de durata de viață a senzorului și este o măsură de precauție care poate garanta siguranța persoanelor care îl folosesc.

5 aniAstfel, detectoarele Primatech au durate de viață diferite, în funcție de gazul pe care îl detectează. Așadar, pentru un detector de gaz metan, vom avea 5 ani durată de viață, iar în cazul detectoarelor de monoxid de carbon, 7 ani.

Bineînțeles, veți întreba: „La detectoarele duale (de gaz metan și monoxid de carbon) care este durata de viață?”. Răspunsul este simplu. Acestea conținând câte un senzor de gaz metan și un senzor de monoxid de carbon, aceasta va fi dată de cel cu durata de viață mai scurtă. Nu putem risca siguranța la gaz metan doar pentru că senzorul de monoxid de carbon încă mai poate funcționa.

Cu toate acestea, mai sunt și alte aspecte care determină durata de viață a unui detector. De aceea, pentru detectoarele PREVENT 2000M certificate la standardul BS EN 50194-1:2009, PREVENT[m] și PREVENT[d], durata de viață este de 10 ani, cu condiția înlocuirii senzorului la 5 ani de la punerea în funcțiune. (Atenție, această înlocuire se poate realiza doar în fabrică. Ea nu poate fi realizată de către altcineva.) În schimb, durata de viață rămâne de 5 ani la toate detectoarele necertificate și la detectoarele PREVENT 2000M certificate la standardul BS EN 50194:2000. La detectoarele PREVENT 2000C și PREVENT[c] fiind de 7 ani.

Așadar, toate detectoarele Primatech instalate până în anul aprilie 2011 ar fi trebuit să fie deja înlocuite!

Aceste aspecte sunt foarte clar menționate în manualul de utilizare al fiecărui detector, iar verificarea bianuală făcută de companiile certificate ANRE include și acest punct. Iar noi vă atenționăm din nou, ca să nu uitați și să aveți mereu în vedere importanța acestui aspect. Totul este gândit pentru siguranța dumneavoastră.

Blog
2 Comments
 1. domnilor,
  senzorii Primatech au o problema. senzorul meu , montat de firma de gaze , s-a defectat dupa 14 luni. a inceput sa sune ,brusc, intr-o seara. am verificat instalatia , am aerisit si am repus sistemul. dupa timpul de incalzire se declanseaza alarma fara a fi gaz in incapere. oriunde l-as pune, in orice loc sau oricare incapere suna fara motiv dupa cele 2 min de la restabilirea alimentarii. nu gateam , nu faceam nimic , doar priveam la tv, deci nici un motiv sa se declanseze. am cautat sa cumpar altul, dar am aflat ca sunt multi care au patit la fel. consecinta : am cumparat un senzor de la alt producator.
  certificarile care le fluturati pe pagina dvs nu au nici o valoare daca senzorii nu sunt fiabili. pacat, ar trebui sa remediati cumva problema.

  • Detectoarele Primatech sunt gândite în așa fel încât să evite alarmele false. La 14 luni de la instalare, detectorul era încă în garanție. Trebuia să îl trimiteți să fie verificat.
   Certificările de acolo sunt reale și sunt oferite tocmai pentru că detectoarele nu dau aceste alarme false.
   Pentru a verifica, că, într-adevăr, detectorul este marca Primatech, vă rugăm să ne oferiți seria acestuia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *